miércoles, 2 de diciembre de 2009

Seminari (1/12/09)

La sessió del dimarts 12 de decenbre va partir la classe per parlar de dos temes, primer vam parlar sobre la pel·lícula d'Àgora i després vam estar explicant els projectes educatius que tenien les entitats que haviem visitat nosaltres mateixos a la setmana d'activitats.




Primer vam posar-nos per parelles a parlar sobre la pel·lícula, guiant-nos amb un guió que ens havien repartit.


Sinopsis: Ambientada al segle IV d.C, en Egipte amb el domini del Imperi Romà. La pel·lícula està inspirada en fets reals. Té com a protagonista, a una brillant astrònoma Hipatia, que lluita per salvar la saviesa del Món Antic ( la ciutat d'Alexandria i la seva Biblioteca) amb l'ajuda dels seus deixebles. Entre ells els dos homes que lluitan pel seu amor: Orestes i el jove esclau Davo.


Els temes que hem resaltat més són: la guerra entre creences, religions per aconseguir el poder, la dona com a protagonista i endinsada en la ciència, l'amor, l'esclavitud, la llibertat, la creença, la violència.

Un altre aspecte del qual vam parlar bastant va ser del llenguatge audiovisual: el doble pla, vestimenta (blanc/negre).


Després cada parella va explicar on va anar la setmana d'activitats, la Laia Nieves i jo vam anar al Museu Picasso. On no tenen gaire oferta educativa, ja que només fa dos anys que es va començar el servei educatiu i no tenen gaire espai per ell. Estan en un nou projecte per poder ampliar el lloc i poder oferir més activitats amb més recursos.

L'activitat pels nens de P4 i P5 és UN PINOR I MIL ROSTRES.



Aquí juguen amb els retrats que porten de casa o de l'escola i observen diferents retrats de Picasso i per arribar als nens utilitzen el recurs del diàleg i les diferents expressions, després van a l'espai educatiu on tenen tot preparat per fer unes activitats, cadascú pinta un retrat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario