miércoles, 28 de octubre de 2009

Apunts TIC (19/10/09)

IMATGE:

Les característiques que explicaré a continuació fan referència a un tipus d’imatge, anomenat mapa bits, són imatges que es formen a partir d’un punts anomenats píxels.
També hi ha imatges vectorials que són aquelles que la imatge està composada per vector creats a partir de parelles de punts.

- Grandària: quantitat de píxels que té una imatge. Quan més píxels, més detalls podem observar més detalls en l’imatge.

- Pes: quantitat de bytes, Kbytes o Mbytes (múltiples de 1000). Quan més píxels hi ha més pes de l’ imatge hi ha.
1000KB---1MB
1000MB---1GB
1000GB---1TB

- Resolució: relació entre nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Quan més píxels per mentre tingui, la imatge serà una imatge més definida i tindrà millor resolució.

- Color: cada píxel té un color diferent. La profunditat del color la podem obtenir a partir del nombre de colors que pot arribar a tenir la imatge.

Tenim diferents programes per retocar imatges: photoshop (per retocar imatges bits), illustrator( per retocar imatges vectorials). Per últim el programa GIMP (és un programa lliure per retocar imatges).

Amb el GIMP podem retocar imatges, escalar (per disminuir píxels). Només podem disminuir imatges, no podem augmentar-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario